Udruženju Pomozi.ba uručena donacija od 3.500 KM: Obrok za sve!

Fena
Udruženju Pomozi.ba uručena donacija od 3.500 KM: Obrok za sve!
Udruženju Pomozi.ba danas je uručena donacija od 3.500 KM.

Sredstava su prikupljena simboličnim prilozima posjetitelja nedavno održanog koncerta Marija Batkovića i Divanhane u okviru proslave 20 godina Švicarskog programa saradnje u BiH.

Donaciju je uručio direktor za saradnju pri Ambasadi Švicarske u BiH Joseph Guntern koji je povhalio rad Udruženja Pomozi.ba čiji članovi rade vrlo plemenit posao tako što se brinu o starim i iznemoglim osobama.

Naime, sredstva će ići na realizaciji projekta „Obrok za sve“. Svakoga dana vrijedni članovi Udruženja Pomozi.ba nose po jedan obrok na kućnu adresu ljudima koji su nemoćni, onima najugroženijima.

"Ima takvih slučajeva, da i pored toga što se mogu hraniti u javnim kuhinjama, ljudi ne mogu doći do obroka jer su invalidi, bolesni, nemoćni. Ovakve donacije nam pomažu da postignemo naš cilj, a to je 500 obroka do kraja naredne godine" kazao je u izjavi za medije Adnan Tatarević iz Udruženja Pomozi.ba.

Jedan obrok je 3.30 KM, kazao je on, za nekog to nije puno - a nekome život znači, te je pozvao sva udruženja, humanitarne organizacije, privrednike, obične ljude da pomognu kako bi povećali obroke, jer je veliki i broj onih kojima je i te kako potrebna hrana.

"To je u potpunosti zanemarena kategorija ljudi, i ja pozivam građane da prijavljuju takve slučajeve kako bismo im pomogli, kako bismo došli do njih "apel je Tatarevića.

Ovo je ujedno bila prilika za druženje s predstavnicima švicarskih nevladinih organizacija koje su aktivne u BiH, te predstavljanje izložbe fotografija “20 godina - 20 lica i priča” koja prikazuje aktivnosti na terenu tokom 20 godina Švicarskog programa saradnje u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije