Udruženje "Mreža policijskih službenica" od danas ima internet-stranicu

Radiosarajevo.ba
Udruženje "Mreža policijskih službenica" od danas ima internet-stranicu

U okviru kontinuiranog procesa jačanja kapaciteta Udruženja "Mreža policijskih službenica" od danas, 12 augusta, je puštena u rad internet-stranica Udruženja.

Internet-stranica omogućava građanima jednostavno praćenje novosti i dešavanja u vezi sa aktivnostima Udruženja, olakšano pretraživanje i pristup informacijama, što će doprinijeti većoj vidljivosti rada Udruženja na polju promoviranja rodne ravnopravnosti u policijskim strukturama u BiH, integriranju rodne perspektive u sve sfere policijskog rada, te zaštite integriteta policijskih službenica. Internet-stranica će doprinijeti i informiranju svih članica Udruženja o tekućim aktivnostima i povećanju transparentnosti rada, a samim tim i povećanju povjerenja među članicama.

Intervju / Kristina Jozić: Moćna biografija mlade i lijepe bh. policajke

Na novouspostavljenoj stranici nalazi se i elektronski obrazac za podršku ovlaštenim službenim osobama, s posebnim akcentom na pružanje podrške i potrebnih informacija u slučaju sumnje na izloženost diskriminaciji na radnom mjestu sa fokusom na diskriminaciju po osnovu spola.

Internet-stranica je uspostavljena u okviru projekta koji Udruženje provodi u saradnji sa Fondacijom lokalne demokratije pod nazivom "Ostati sigurne – Mreža sigurnosti za braniteljice ljudskih prava i aktivistice protiv rodno zasnovanog nasilja u BiH", koji se realizira uz finansijsku podršku Kraljevine Holandije.

Podsjećamo, Udruženje "Mreža policijskih službenica" sa sjedištem u Sarajevu zvanično je registrirano početkom 2012. godine i okuplja policijske službenice iz 16 policijskih organa u Bosni i Hercegovini (Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu, Granična policija BiH, Federalna uprava policije, Policija Brčko distrikta BiH, deset kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova i Sudska policija Federacije BiH). Trenutno ima oko 300 članica.

Poseban fokus rada Udruženja je na poduzimanju aktivnosti s ciljem povećanje broja žena u policijskim strukturama uopće, a pogotovo na višim i rukovodećim pozicijama (mjestima odlučivanja), gdje ih gotovo nema.

Više informacija o radu Udruženja možete pronaći na http://udruzenjemps.ba/.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije