Udruženja "Pomozi.ba" i "Barrakah Swiss Charity" potpisali ugovor o saradnji

0
AA
Udruženja "Pomozi.ba" i "Barrakah Swiss Charity" potpisali ugovor o saradnji
AA / Potpisan ugovor

U prostorijama Udruženja "Pomozi.ba" u Sarajevu jutros je potpisan Ugovor o saradnji Udruženja i humanitarne organizacije "Barrakah Swiss Charity".

Ugovor se odnosi na provedbu projekata pomoći socijalno i ekonomski ugoženom stanovništvu Bosne i Hercegovine, a posebno ranjivim grupama kao što su djeca, stariji i osobe u pokretu u BiH, prenosi Anadolija.

Osnivač i predsjednik Udruženja "Pomozi.ba" Elvir Karalić izrazio je zadovoljstvo zbog današnjeg zvaničnog potpisivanja dokumenta kojim to udruženje postaje službeni partner organizacije "Barrakah Swiss Charity".

Potpisan ugovor - undefined

AA: Potpisan ugovor

"Ovo je tek početak jedne lijepe priče koja će za cilj imati pomoć socijalno ugroženim stanovništvu na području BiH, odnosno već ima jer smo već uradili nekoliko zajedničkih projekata na tom planu", kazao je Karalić.

Ističući kako organizacija "Barrakah Swiss Charity" djeluje u desecima država širom svijeta, Karalić je kazao da su humanitarci te organizacije prisutni u ratom zahvećenim područjima i svugdje gdje je ljudima potrebna pomoć.

"Pomozi.ba će s ovom organizacijom nastaviti i svoje djelovanje na međunarodnom planu. Već su četiri projekta realizirana na području Bosne i Hercegovine. Mi smo trenutno u izradi koncepta za buduću saradnju na projektima koji su u pripremi, a o tome ćemo više govoriti kada dođe do realizacije tih projekata", kazao je Karalić.

Predsjednik organizacije "Barrakah Swiss Charity" Mohamad Ajami je također izrazio zadovoljstvo dogovorenom saradnjom s Udruženjem "Pomozi.ba" i raduje se budućoj saradnji na realizaciji značajnih humanitarnih projekata.

Potpisan ugovor - undefined

AA: Potpisan ugovor

"Kažu da nekog dobro upoznaš ako radiš s njim. Mi smo radili s našim partnerom Pomozi.ba i vidjeli smo koliko je njihov posao dobar i onda smo poželjeli da s njima sklopimo strateško partnerstvo. Drago nam je da smo s ovakvim partnerom", kazao je Ajami.

Ajami je naglasio da se posebno raduje tom partnerstvu i saradnji s Udruženjem "Pomozi.ba", jer se radi o Bosni i Hercegovini koja ima važno mjesto u srcu organizacije "Barrakah Swiss Charity" i njenih humanitaraca.

"Poznajemo ljude ove zemlje i imamo dosta donatora iz Bosne i Hercegovine. Većina naših donatora vole Bosnu, jer su bili tu ili su čuli o ovoj zemlji i njenom narodu. Zato smo izuzetno ponosni i sretni zbog sklapanja ove saradnje", kazao je Ajami.

Prvi projekti koje će Udruženje "Pomozi.ba" i organizacija "Barrakah Swiss Charity" zajednički realizirati u BiH su pomoć podjela paketa pomoći porodicama u potrebi, pomoć ljudima u pokretu na području Unsko-sanskog kantona, opremanje učionice za prirodne nauke u JU Osnovna škola Đurđevik i pomoć porodicama u potrebi posredstvom dostavljanja zekata od organizacije "Barrakah Charity".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije