Učiteljica Jasmina je najbolja: zbog nje svi učenici vole školu

Radiosarajevo.ba
Učiteljica Jasmina je najbolja: zbog nje svi učenici vole školu
Foto: Privatni album / Kod učiteljice Jasmine učenje je zabava

"Profesija kojom se bavim je najteža i ujedno najlepša na svetu. Nastavnik nikad ne može da ostari, nastavnik je uvek mlad uz decu uz koju i on sam raste. Trudim se da uvek budem u toku savremenih novosti u profesionalnom usavršavanju, da deci uvek budem na usluzi, da ih naučim kritičkom razmišljanju, da ih koliko mogu spremim za svet u koji idu, a pre svega da njihove školske dane pamte kao najlepši deo detinjstva, a da uz to nauče one najvažnije životne lekcije"

Ovo su riječi učiteljice Jasmine Milošević, koja radi u osnovnoj školi u selu Ranilović u Srbiji. 

Ona je jedna od pedagoških radnika o kojoj piše Noizz.rs u svom serijalu Čarobnjaci prosvjete. 

Sa učiteljicom Jasminom djeca uče kroz zabavu, a tako se najbolje može naučiti. 

"Učimo da koristimo pribor za jelo, uz pratnju nekoliko roditelja, redovnom linijom, idemo u Beograd da bismo se vozili tramvajem i trolejbusom, često posećujemo bioskop, muzej, biblioteku, gledamo pozorišne predstave, idemo na klizanje, spremamo zimnicu, pravopis učimo kuckajući poruke na telefonu, razlomke učimo praveći pice i bakin kolač, pišemo pisma jedni drugima, u pošti učimo kako da popunjavamo uplatinice, pošaljemo pisma... Na času smo vežbali i kako da koristimo escajg, a onda su drugarici iz odeljenja otišli na slavu", kaže ona.

Učiteljica Jasmina Milošević je još u srednjoj školi pročitala knjigu „Slobodna djeca Samerhila”,  Aleksandra Nila i tada je shvatila svoj cilj - požejlela je da što više djece učini slobodnima i sretnima. Danas osmijesi njenih đaka svjedoče da je uspjela u  svojoj misiji.

"Posle  27 godina radnog staža trudim se da neke ideje primenjujem, da moji učenici imaju srećno detinjstvo koje će pamtiti po lepim školskim danima, da znanje stiču kroz igru, da se druže, vole prirodu i da u školu dolaze sa osmehom", kaže ova učiteljica. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije