U Zenici otvoren prvi pansion za pse

Radiosarajevo.ba
U Zenici otvoren prvi pansion za pse

U zeničkom prigradskom naselju Gornja Zenica nedavno je otvoren prvi pansion za pse na ovom području, a iza zahtjevnog poduhvata, koji će olakšati život brojnim psima i njihovim vlasnicima, stoji porodica Jelić.

"Ime pansiona Boni smo dali po psu kojeg smo udomili sa ulice i odgojili, ali je jednog dana nestao, pod još nerazjašnjenim okolnostima. Zato, kad smo se odlučili na pravljenje pansiona, nazvali smo ga po Boniju. Imamo desetak boksova, a iz dana u dan uvjeti za njihovu igru i život se poboljšavaju", kaže Bojan Jelić za Zenicablog.

Boni pruža usluge čuvanja i njege za kućne ljubimce za vrijeme godišnjih odmora ili odusustva, ali i usluge njege i brige za pse - štićenike udruženja i organizacija za zaštitu životinja.

Bojan dodaje da je ovaj pansion pravo odmaralište za pse u prirodnom okruženju, te da im je ondje omogućena i kvalitetna veterinarska pomoć i kvalitetna hrana koju doniraju prijatelji ovog projekta. Uskoro će psi u pansionu imati i stalno šetalište, odmah uz boravište, dodaje Bojan.  

"Još smo u fazi registrovanja i procedura, tako da ljudi i ne znaju za nas. Iskustva smo pokupili od pansiona koji već djeluje u Sarajevu. Što se tiče Zenice, još nije bilo javljanja za čuvanje pasa u toku odmora, ali vjerujemo da će ih biti", kaže Jelić.

"Cijene čuvanja se kreću od 3 do 14 KM po danu. Cijenu smo prilagodili sponzorisanim psima iz udruga, a u Zenici sarađujemo sa Udruženjem ŠAPA", kaže Bojan za Zenicablog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije