U Zemaljskom muzeju BiH proslavljen 90. rođendan kraljice Elizabete II

Radiosarajevo.ba
U Zemaljskom muzeju BiH proslavljen 90. rođendan kraljice Elizabete II
U organizaciji Britanske ambasade u BiH održan svečani prijem u čast 90. rođendana kraljice Elizabete II.

U sarajevskom Zemaljskom muzeju BiH večeras je, u prisustvu velikog broja gostiju iz kulturnog, javnog, političkog i diplomatskog života, u organizaciji Britanske ambasade u BiH održan svečani prijem u čast 90. rođendana kraljice Elizabete II.

U maniru dobrih domaćina, ambasador Edward Ferguson i njegova supruga Carolynn Fergusson goste su dočekali na ulazu u Zemaljski muzej BiH.
Istovremeno, Britanska ambasada u BiH je obilježila i 400 godina od smrti jednog od najvećih svjetskih pisaca Williama Shakepearea, koje se obilježavaju i globalnom kampanjom ‪#‎ShakespeareLives.

Ambasador Ferguson je održao govor na engleskom, ali i bosanskom jeziku, podsjećajući na bitne momente u historiji koji su karakteristični za vladavinu Elizabete II. Također, dotakao se i značaja Shakespearea za svjetsku civilizaciju.

Ferguson je pozdravio i građanski pokret Ja sam muzej, koji je rezultirao ponovnim otvaranjem krovne muzejske institucije u BiH.
Na kraju zanimljivog govora, ambasador Fergusson je podigao čašu, nazdravivši i poželjevši da se na sličan način dočeka i 95. rođendan Njenog veličanstva, kraljice Elizabete II.

Pogledajte u našoj fotogaleriji kako je svečani prijem izgledao!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije