U većem dijelu BiH otežan saobraćaj

Radiosarajevo.ba
U većem dijelu BiH otežan saobraćaj


Zbog snijega koji i jutros pada, otežano je saobraćanje u većem dijelu BiH. Posebno skrećemo pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm. Na tim dionicama za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje se upotreba lanaca. I u nižim područjima Bosne i u Hercegovini upozoravamo na raskvašeni snijeg ili poledicu na kolovozu.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna do 15. 04. Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz.  

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije, a izdvajamo putne pravce: M-18 Kladanj-Đurđevik (u vremenu od 07 do 17 sati), M-5 Travnik-Donji Vakuf (na prevoju Komar) i M-5.1 Kreševsko-Šamin Gaj. Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično-jednom trakom.  

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.  Zbog nepovoljnih vremenskih uslova u Hrvatskoj, na GP Izačić na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije