U utorak u BiH umjereno oblačno, prijepodne s kišom

Radiosarajevo.ba
U utorak u BiH umjereno oblačno, prijepodne s kišom

U Bosni se u utorak očekuje umjereno oblačno vrijeme, mjestimično u centralnim i istočnim područjima s kišom i pljuskovima, uglavnom prijepodne.

Tokom dana, očekuje se postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. 

U Hercegovini će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. 

Vjetar umjeren do pojačan, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 20, na jugu do 24, najviša dnevna od 23 do 30, na jugu do 35 stepeni. 

U Sarajevu se očekuje umjereno oblačno vrijeme. Prijepodne se mjestimično očekuje i kiša, a tokom dana postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 17, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

Danas je u našoj zemlji bilo sunčano i vruće.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 21 stepen, Ivan-sedlo 31, Kupres 32, Neum 34, Goražde, Sokolac i Srebrenica 35, Sarajevo i Livno 36, Bihać, Drvar, Gradačac, Trebinje, Tuzla i Zvornik 37, Bijeljina, Bugojno, Doboj, Mostar, Stolac i Zenica 38, Prijedor i Sanski Most 39 i Banja Luka 40.

Temperatura mora u Neumu u 14 sati iznosila je 28 stepeni.

U srijedu će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura od 10 do 17, na jugu do 22, a najviša dnevna od 23 do 33 stepena. 

U četvrtak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 10 do 17, na jugu od 22, a najviša dnevna od 25 do 35 stepeni. 

U utorak u najvećem dijelu Bosne i Hercegovine očekuje se da će intenzitet UV zračenja sunca dostizati vrlo visoke vrijednosti (UV indeks 8-10). Samo u centralnim planinskim oblastima vrijednosti UV indeksa će ostati u okviru visokih (UV indeks 5-7), saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije