U subotu tribina o međunarodnom aktivizmu u BiH

Radiosarajevo.ba
U subotu tribina o međunarodnom aktivizmu u BiH

Foto: Mirza Sadović


U Umjetničkoj galeriji BiH u četvrtak je otvorena izložba fotografija "Sarajevski protesti" autora Nine Maričića, Dženata Drekovića, Almira Panjete i našeg Velije Hasanbegovića. Predstavljeno je 30 fotografija koje su autori - fotoreporteri, uradili tokom 2008. godine, a prikazuju detalje sa raznih protesta zabilježenih u tom periodu u Sarajevu.



Kao što je rečeno na otvaranju izložbe - ako slika govori 1000 riječi, ova nam izložba nudi 30.000 riječi koji opisuju proteste koji su obilježili Prošlu godinu u Sarajevu. Izložba je otvorena do 14. septembra, a nakon toga će biti prikazana u još nekim gradovima BiH.


Ovom izložbom otvoreni su "Dani aktivizma" koje organizira Udruženje građana "Zašto ne" u suradnji s Pokretom Dosta, ACIPS-om i aktivistima drugih organizacija iz BiH, a koji će trajati do nedjelje.

U petak je na rasporedu okrugli stol o aktivizmu u BiH na kojem će učestvovati predstavnici organizacija Forum mladih Stolac, Alternativni klub Trebinje, Revolt Tuzla, Narodni front - Banja LUka i pokreta Dosta!. Okrugli stol će se održati u prostorijama ACIPS-a

U subotu će se, takođe u ACIPS-u s početkom u 17,00 održati tribina o međunarodnom aktivizmu, o čemu ćemo vas informirati opširnije.

U subotu će u 20,30 minuta u Pozorištu Mladih biti prikazan film Demokracija u prijevodu, a u 23.00 u klubu Access počinje party "Diskobajagi aktivizam".

Pogledajte trailer filma Demokracija u prijevodu
http://www.youtube.com/watch?v=rgmEI3WRC5s

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije