U Srebrenici održana ulična trka "Stazama Bosne Srebrene": Ovo su pobjednici

0
Fena
U Srebrenici održana ulična trka "Stazama Bosne Srebrene": Ovo su pobjednici
Foto: Radiosarajevo.ba / Pobjednici utrke "Stazama Bosne Srebrene"

Po treći put u Srebrenici organizovana je manifestacija "Stazama Bosne Srebrene", a organizator je Udruženje "Dečki u plavom" iz Sarajeva.

Predsjednik Udruženja "Dečki u plavom" Darko Lončar kazao je da na dječijoj utrci na 600 metara bilo prijavljeno 147 djece, a na utrci 10 kilometara bilo je prijavljenih 197 učesnika.

"Zadovoljni smo organizacijom i vjerujem da smo osvjetlali obraz i ove godine. Prvo mjesto u ženskoj kategoriji osvojila je Alma Hrnjić iz Sarajeva, drugo mjesto Emina Alagić iz Sarajeva i treće mjesto Dijana Terzić iz Nevesinja. U muškoj kategoriji Uroš Gutić iz Nevesinja, drugi Emir Hastor iz Goražda i treće mjesto Zaim Šuman iz Goražda. Zadovoljan sam povećanim brojem učesnika, a posebno djecom jer je naš cilj da djeca osjete takmičarski duh", rekao je Lončar.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Sportista Senad Hadžiomeragić iz Tuzle šest godina bavi se rekreativnim trčanjem i danas je učestovao u utrci.

"Posebna emocija je biti u Srebrenici, jednostavno emocije prorade i drago mi je da sam došao i bez obzira na rezultat u utrci", istakao je Hadžiomeragić.

Sportista iz Srebrenice Mirsad Siručić kaže da je ova trka veoma važna za tu opštinu jer je donijela "svjetlost u grad".

"Jutros kad sam došao ovdje i zatekao punu ulicu ljudi, bilo mi je veliko srce kao kuća. Hvala organizatoru i Opštini Srebrenica koji su pomogli da se održi trka, hvala i onima koji su došli da učestvuju u manifestaciji", istakao je Siručić.

Trener atletskog kluba iz Zvornika Momčilo Mandić učestovao je na utrci i kaže da je zadovoljan organizacijom.

"Došli smo da uveličamo ovu manifestaciju i drago mi je da učestvujemo sa djecom iz Zvornika  u Srebrenici", kazao je Mandić.

Udruženje "Dečki u plavom" ovim projektom želi obogatiti društvene sadržaje u Srebrenici, učiniti ovaj grad mjestom okupljanja trkača iz BiH i regije te na taj način privući veliki broj posjetilaca i turista u Srebrenicu, koja obiluje prirodnim ljepotama.

Utrka "Stazama Bosne Srebrene"
Foto: Radiosarajevo.ba: Utrka "Stazama Bosne Srebrene"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije