U Sarajevu održan protest protiv Smaka svijeta

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu održan protest protiv Smaka svijeta
/ FOTO: Radiosarajevo.ba

Nije šala – u Sarajevu je danas zaista održan pravi mali protest protiv Smaka svijeta 'najavljenog' za 21. decembar 2012. godine, koji je privukao pažnju predstavnika brojnih bh. medija.

Naime, radi se o inicijativi pokrenutoj od strane nekoliko Sarajlija koji su šaljivi protest pod nazivom 'Ne želimo Smak svijeta u Sarajevu!' najavili na Facebooku prije nekoliko dana.

''Ne želimo Smak svijeta u BiH, a pogotovo ne u Sarajevu... šta će to nama, ionako imamo previše problema. NEMA LOGIKE'', kazali su organizatori.

FOTO: Radiosarajevo.ba

Ekipa se okupila na Trgu djece Sarajeva, da bi mirnu šetnju završila kod Katedrale, dok su ih prolaznici glavnom sarajevskom ulicom gledali u čudu.

'Svak' smeta', 'Error 404: Smak svijeta not found', 'Majo, za sve si ti kriva', 'Nema logike' - bili su natpisi na transparentima koje je desetak Sarajlija prošetalo glavnom ulicom danas u poslijepodnevnim satima, a ovo je zasigurno najneobičniji protest kojem smo dosad svjedočili u Sarajevu.

A kako je sve to skupa izgledalo - pogledajte u našoj fotogaleriji i videu u nastavku:

Vezani članci:

Sarajevski savjeti za preživljavanje Smaka svijeta
Stručna analiza Smaka svijeta
Šta Sarajlije misle o Smaku svijeta
Prodajem sklonište od sudnjeg dana

 

Pripremila: Lejla Čolak, 

Radiosarajevo.ba

Video: Samir Cacan i Ermina Skorupan, Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije