U Sarajevu oblačno sa kišom

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu oblačno sa kišom


Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom, a na planinama sa susnježicom i snijegom.

Količina padavina u proteklih 24 sata: Mostar i Čapljina 40 mm, Goražde 32, Sarajevo 30, Stolac 24, Bjelašnica 18, Tuzla 11, Zenica i Livno 3 mm.
Visina snijega u 7 sati: Bjelašnica 111 cm, Bihać 31, Kupre 5 cm.

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom, a u višim planinskim djelovima sa susnježicom ili snijegom, a ponegdje na jugu uz kišu moguća je i grmljavina.

Krajem dana i tokom noći, očekuje se postupan prestanak padavina, osim u južnim i jugozapadnim djelovima.

Vjetar u Bosni umjeren jugoistočnog smjera, a u Hercegovini umjereno do pojačano jugo. Najviša dnevna temperatura od 3 do 10, na jugu do 13 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom, a tokom noći moguća je i susnježica. Najviša dnevna oko 6 stepeni.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -5 stepeni, Bihać -1, Kupres 0, Sarajevo, Sanski Most, Jajce i Goražde 1, Banja Luka, Bugojno, Livno i  Gradačac 2, Mostar i Tuzla 3, Zenica 4, Čapljina 5, Stolac 6, Neum 7 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 928 milibara, za 14 milibara je niži od normalnog i sporo opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije