U prvi razred srednjih škola upisano 2.411 učenika

Radiosarajevo.ba
U prvi razred srednjih škola upisano 2.411 učenika

U prvi razred 39 srednjih škola u Kantonu Sarajevo u školskoj 2013./2014. godini, u drugom roku primljeno je ukupno 282 učenika.

U prvom roku upisano je 2.129, tako da broj primljenih učenika u srednje škole sada iznosi 2.411.

Lamija Husić, stručna savjetnica u Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, kaže da još šest slobodnih mjesta ima u Petoj gimnaziji, a da mjesta ima i u Srednjoj muzičkoj i Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti te Srednjoj mašinskoj tehničkoj školi, koje obrazuju učenike za zanimanja četvrtog stepena.

"Za zanimanja trećeg i četvrtog stepena slobodnih mjesta ima u Srednjoj školi metalskih zanimanja, Željezničkom školskom centru, Srednjoj građevinsko-geodetskoj školi, Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn i Srednjoj školi za tekstil, kožu i dizajn, kao i u srednjoškolskim centrima Vogošća, Hadžići i Ilijaš", rekla je za Avaz.ba Husić.

Još tri mjesta ostala su u Srednjoj ugostiteljsko-turističkoj školi, koja školuje učenike za zanimanja samo četvrtog stepena. Ukupno je ostalo 359 slobodnih mjesta u nekoliko srednjih škola za neka od zanimanja trećeg i četvrtog stepena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije