U prometu: 50 autobusa GRAS-a, 34 Centrotransa

Radiosarajevo.ba
U prometu: 50 autobusa GRAS-a, 34 Centrotransa

 

Pojedini mediji izvijestili proteklih dana je na nekoliko sarajevskih stajališta za javni prevoz došlo do verbalnih sukoba vozača GRAS-a i Centrotransa.

Jusuf Bubica, ministar saobraćaja u razgovoru za Fenu pojasnio da se radi na uvođenju jedinstvenog tarifnog sistema, što znači da će se mjesečne i pojedinačne karte izdavati na istim mjestima za sve autoprijevoznike i važit će za sva vozila u javnom gradskom prijevozu.

Ovaj incident nam je potvrdila Aida Smajić, glasnogovornica Centrotrans Eurolinesa, koja je rekla kako su zabilježeni verbalni napadi, ali ih u ovom preduzeću smatraju potpuno beznačajnima.

U GRAS-u, pak, nisu imali komentar na ovaj događaj.

"Mi nismo upoznati sa tim dešavanjima", kratko je rekla Samira Kadić iz informativne službe GRAS-a za Radiosarajevo.ba.

Na ulici: GRAS 50, Centrotrans 34 autobusa

Zanimalo nas je i koliko GRAS-ovih vozila trenutno saobraća u gradu.

"Trenutno se u opticaju nalazi 47 tramvaja, 50 autobusa, 26 minibusa i 21 trolejbus", rekla je Kadić, ali nam nije mogla reći o kojim je linijama riječ.

Smajić nam je rekla kako na 12 gradskih linija koje su dodijeljene Centrotransu voze 34 autobusa.

Riječ je o linijama: od stajališta Sutjeska prema Lješevu, Vogošći, Donjoj Vogošći i Kamenici, potom linije Vijećnica - Dobrinja, Ilidža - Drozgometva, Ilidža - Vukovići, Ilidža - Sokolović-Kolonija, Nedžarići - Dobrinja, Ilidža - Kobiljača i Ilijaš - Popovići.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije