U porastu vodostaji Miljacke, Krivaje, Bosne i Save

Radiosarajevo.ba
U porastu vodostaji Miljacke, Krivaje, Bosne i Save


Na području Federacije Bosne i Hercegovine usljed visokih temperatura i topljenja snijega došlo je do porasta vodostaja, potvrđeno je Feni u Sektoru hidrologije Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Sarajevu rijeka Miljacka, prema mjerenjima vodomjerne stanice Ćumurija, je s jučerašnjih 104 cm danas porasla na 142 cm. Vodostaj  Sane s jučerašnjih 86 porastao je jutros na 149 cm.

Rijeka Krivaja, Olovo, sa 68 cm porasla je na 116 cm, a Usora u mjestu Kaloševići sa 71 porasla je na 136 cm.

Vodostaj rijeke Bosne je također u porastu. Prema mjerenjima vodomjerne stanice u Reljevu jutros je vodostaj iznosio 263, dok je jučer bio 238 cm. U Maglaju rijeka Bosna je s jučerašnjih 169 jutros porasla na 199 cm.

Vodomjerne stanice Svilaj i Grebnice na Savi pokazuju opadanje, kazala je Feni Jasminka Dizdarević iz Odsjeka za hidrološka mjerenja.

Vodostaji na području općine Ilidža trenutno su u blagom porastu. Međutim, još  nema opasnosti da bi došlo do ugrožavanja stambenih jedinica ili drugih materijalnih dobara, kazala je za Fenu Mira Boras, pomoćnica načelnika za poslove Civilne zaštite Općine Ilidža.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije