U ponedjeljak naoblačenje s kišom i pljuskovima

Radiosarajevo.ba
U ponedjeljak naoblačenje s kišom i pljuskovima

U Bosni i Hercegovini će u ponedjeljak u jutarnjim satima doći do naoblačenja sa zapada koje će usloviti kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Padavine se sredinom dana prvo očekuju u Krajini i zapadnom dijelu Bosne i proširit će se na ostala područja. Najmanje padavina će biti u centralnom i istočnom dijelu zemlje. 

Na jugu Hercegovine lokalni pljuskovi se očekuju poslijepodne. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 18 stepeni, a najviša dnevna većinom između 22 i 28 stepeni.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno sunčano vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati imale su sljedeće vrijednosti: Bjelašnica 12 stepeni, Ivan-sedlo 23, Sokolac i Srebrenica 24, Sarajevo i Zvornik 26, Bihać, Bijeljina, Bugojno, Goražde, Gradačac, Livno, Sanski Most i Tuzla 27, Banja Luka, Doboj, Neum i Prijedor 28, Trebinje 29, Stolac i Zenica 30, Mostar 32 i Čapljina 33.

U ponedjeljak u cijeloj Bosni i Hercegovini maksimalan intenzitet ultraljubičastog zračenja Sunca će dostizati umjerene do visoke vrijednosti (maksimalan UV indeks 6), saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije