U petak humanitarna akcija za pomoć Mirsadi Pentić

Radiosarajevo.ba
U petak humanitarna akcija za pomoć Mirsadi Pentić


U petak će u sarajevskom Korner Pubu biti održana humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava za liječenje gospođe Mirsade Pentić koja boluje od akutne leukemije.

Mirsadi treba terapija lijekovima koji se kod nas ne mogu nabaviti i košta 2.000 eura koje njena porodica ne može obezbijediti.

"Moja mama je oboljela od akutne mjeloblastne leukemije (AVM). Iako je bolest otkrivena na vrijeme, to "zlo" je uzelo maha i učinilo sve da se veoma brzo razvije. Samim tim, borba za život je postala neophodna. Leukemija kao bolest se ne može u potpunosti izliječiti, ali se može zaliječiti i živjeti s njom. Stoga, potrebni su lijekovi i određene terapije da bi se napredovanje bolesti zaustavilo i koliko toliko uspostavio normalan život. Da pričam o finansijskom stanju nije ni potrebno, ono je samo oličenje stanja cjelokupne države. Zato, vjerujem da će svi moji prijatelji, kolege, poznanici, i oni koji to mogu i osjete potrebu, zajedno sa mnom dati sve od sebe da mojoj mami pružimo kvalitetan ostatak života, ma koliko dugo on trajao.
Pomozimo mojoj mami i učinimo joj ostatak života ljepšim!", izjavila je za naš portal Tea Pentić, kćerka gospođe Mirsade.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije