U organizaciji Medžlisa IZ: Otvoren zanatsko-trgovački centar 'Bazar'

Anadolija
U organizaciji Medžlisa IZ: Otvoren zanatsko-trgovački centar 'Bazar'
/ Anadolija
U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Mostar danas je u gradu na Neretvi uz prigodnu svečanost otvoren novoizgrađeni zanatsko-trgovački centar 'Bazar'.

Centar na Maloj Tepi obogatio je UNESCO-ovu zonu stare gradske jezgre Mostara.

Suvremeni klimatizirani objekt s 23 dućana – na 900 četvornih metara – presijecanjem vrpce svečano su otvorili Nusret Abdibegović, izaslanik reisu-l-uleme IZ u BiH mr. Husein ef. Kavazovića i direktor uprave za vjerske poslove, i Abdu-l-Aziz Al Othaim, predstavnik investitora iz Saudijske Arabije.

Da se radi o značajnom projektu koji je nakon dvije godine uspješno realiziran pokazali su brojni gosti i uzvanici iz vjerskog, kulturnog ,političkog i javnog života iz Mostara i BiH. 

Projekt je realiziran uz pomoć Vakufske direkcije Rijaseta IZ u BiH na čelu Hafiz mr. Senaid ef. Zaimovićem, koji je kazao kako je ovaj bazar veoma značajan objekt za građane Mostara ali i za čitavu Islamsku zajednicu, jer je riječ o projektu iz niza vakufskih dobara kojima je cilj opće ljudsko dobro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije