U nedjelju izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza

Radiosarajevo.ba
U nedjelju izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza

Zbog održavanja Sarajevo Polumaratona, u nedjelju 15. septembra u vremenu od 08.00 do 12.00 sati, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, doći će do izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza.

Tramvajski saobraćaj će se odvijati preko okretnice Željeznička stanica, dakle tramvajski saobraćaj neće biti u funkciji od Tehničke škole prema Baščaršiji.

Trolejbuske linije 102 i 107 koje saobraćaju za Jezero bit će preusmjerene i saobraćat će preko terminala Trg Austrije.

U vrijeme prolazaka trkača, privremeno će biti obustavljen saobraćaj na autobuskim i minibuskim linijama koje polaze sa terminala: Park (linije za Jagomir, Šip-Bušća, Hrastovi II i Sedrenik), terminal Dom Armije (linije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo i Breka), sa Drvenije (linije za Pofaliće, Gornje Velešiće, Donje Velešiće i Hum), sa terminala Sutjeska (linije za Vogošću, Donju Vogošću, Ilijaš-Lješevo, Poljine i Nahorevo), te sa terminala Vijećnica linije koje polaze za Gazin Han i Brusulje.

Autobuska linija 31e Vijećnica - Dobrinja će saobraćati trolejbuskom trasom do Trga Austrije gdje će se okretati, uz privremene obustave u ulici Hamdije Čemerlića do prolaska trkača, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću KJKP GRAS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije