U nedjelju dodjela Grammyija

Radiosarajevo.ba
U nedjelju dodjela Grammyija
U Los Angelesu u nedjelju će se održati 53. dodjela glazbenih nagrada Grammy. Svečanost će otvoriti pop-pjevačica Cristina Aguilera. S njom će na svečanosti nastupiti i pjevačica i glumica Jennifer Hudson. Dvije pjevačice izvest će program u čast legende svjetske glazbe Arethe Franklin.
 
 Na 53. svečanosti prvi put će nastupiti Mick Jagger, kako bi odao počast legendi soul glazbe Solomonu Burkeu, koji je preminuo prošle godine. Uživo će nastupiti i osmerostruka dobitnica Grammyja, 68-godišnja Barbra Streisand. Ove godine nominirana je za najbolji tradicionalni pop album s ostvarenjem Love Is the Answer. Bit će tu i Justin Bieber, Rihanna, Katy Perry, Eminem, i Lady Gaga, koja će tom prigodom prvi put uživo izvesti novi singl Born This Way.
 
 Najviše nominacija za Grammy, njih 10, ove je godine dobio američki bijeli reper Eminem. Njegov Recovery nominiran je za najbolji album, a za najbolju pjesmu godine u utrci s Love the Way You Lie. Sa sedam nominacija slijedi ga pjevač s Havaja Bruno Mars, koji je među ostalim u utrci za  najbolju mušku vokalnu interpretaciju. 
 
 Slijede Jay-Z, Lady Antebellum i Lady Gaga sa po šest nominacija. Katy Perry se uz Lady Gagu, Arcade Fire i Lady Antebellum nada nagradi za najbolji album. Mladi Kanađanin Justin Bieber nominiran je za otkriće godine kao i britanska pjevačica Florence Welch (Florence + the Machine).
 
 Grammy se dodjeljuje u više od stotinu kategorija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije