U Mostaru počeo Street Arts festival

Radiosarajevo.ba
U Mostaru počeo Street Arts festival

Drugi po redu Street Arts festival počeo je jučer u Mostaru, a trajat će do 26. maja. Organizatori festivala, Vijeće mladih Grada Mostara i Koledž ujedinjenog svijeta, ove godine su  pokazali još veći entuzijazam i volju za organizovanjem jednog ovakvog festivala, na kojem će učestvovati veliki broj mladih umjetnika i amatera iz svih oblasti. 

Pored oslikavanja zidova oronulih zgrada u centru Mostara, Street Arts festival podrazumijeva i sportske, muzičke i plesne sadržaje, radionice, predstave i performanse.

Street Arts festival promoviše uličnu umjetnost, oživljava javne prostore Mostara, povezuje, osnažuje i afirmira mlade umjetnike i amatere, stvarajući drugačije dinamike u javnom životu grada. 

"Organiziranje jednog ovakvog festivala započelo je s velikom ljubavlju. Ovo nije samo jedan projekt koji će se odraditi i pasti u zaborav. Street arts festival je nešto mnogo više. To je jedna ideologija  koja putem pozitivne energije, umjetnosti i kreativnosti stvara nove oblike socijalizacije i komunikacije, te koja nastoji opstati i rasti narednih godina.  Mi želimo dati podršku mladima i potaknuti ih da imaju mnogo više samopouzdanja, vjere u sebe te da putem djelovanja na festivalu  otkrivaju slobodnije i alternativnije načine izražavanja", poručuju koordinatorice festivala Marina Đapić i Ljubica Bajo.

U fotogaleriji na fotografijama koje donosi Abrašmedia pogledajte kako je prošao prvi dan Festivala, a na Facebook stranici potražite više informacija o ovom jedinstvenom događaju u Mostaru.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije