U Konjicu predstavljena organizacija Gariwo

Radiosarajevo.ba
U Konjicu predstavljena organizacija Gariwo


Direktorica međunarodne NVO Gariwo Svetlana Broz, sinoć je u Konjicu, na tribini pod nazivom Najbolji među nama, predstavila sadržaj rada ove organizacije i koncept afirmacije građanske hrabrosti, te najavila slijedeće aktivnosti NVO Gariwo, javlja Fena.

"Za trinaest godina postojanja NVO Gariwo organizirala je seriju predavanja i seminara za oko stotinu hiljada građana, izdali smo petnaest knjiga, snimili više kratkih i dvanaest dugometražnih filmova, sve s ciljem da kroz isticanje primjera građanske hrabrosti afirmiramo humanizam, dobrotu, požrtvovanje, odgovornost i brigu za drugoga i drugačijeg. Ima nade, bude se mladi koji ne žele živjeti u strahu od moćnika, nepravde, korupcije i u strahu od života", rekla je za Agenciju Fena Svetlana Broz.

'Tragamo za hrabrim ljudima u teškim vremenima'

Kroz kratke filmove, predstavljeni su ovogodišnji dobitnici nagrade Duško Kondor za građansku hrabrost i dobitnici nagrade za afirmaciju građanske hrabrosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije