U Galeriji 'Novi hram' prodajno-humanitarna izložba srednjoškolaca 'Students in Action'

Radiosarajevo.ba
U Galeriji 'Novi hram' prodajno-humanitarna izložba srednjoškolaca 'Students in Action'

Sarajevski srednjoškolci organizirali su večeras u Galeriji "Novi hram" humanitarno - prodajnu izložbu fotografija i likovnih radova nazvanu "Students in Action", a prihod od prodaje radova namijenjen je za humane svrhe.

Učenica Prve gimnazije Najra Spaho kazala je za Fenu da im je osnovni cilj bio omogućiti mladim ljubiteljima umjetnosti da javnosti pokažu svoje umijeće, a prodajom radova pomognu jednog svog vršnjaka koji je u teškoj finansijskoj situaciji.

Na večerašnjoj izložbi postavljeno je ukupno 45 radova od čega 19 fotografija i 26 likovnih radova. Početna cijena fotografija je 15 KM, a likovnih radova 25 KM.

Spaho ističe da je taj projekt grupe sarajevskih srednjoškolaca zahtijevao mnogo rada i truda, ali je rezultat postignut i zadovoljni su zbog toga.

Grupa sarajevskih srednjoškolaca tom izložbom završavaju sudjelovanje u Youth Leadership programu, koji je realiziran putem suradnje Ambasade SAD-a u Sarajevu i Američke organizacije Fiuts u Seattleu. 

U okviru tog programa boravili su mjesec dana u SAD-u i prisustvovali predavanjima o aktivnostima mladih, volonterskim organizacijama te načinima na koje mogu poboljšati svoju zajednicu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije