U bolnici još dva banjalučka studenta

Radiosarajevo.ba
U bolnici još dva banjalučka studenta

Još dva studenta oboljela od akutnog febrilnog gastroenteritisa hospitalizovana su na klinici za infektivne bolesti UKC Banjaluka, javile su Nezavisne.com.

Banja Luka: Suspendovani radnici u studentskoj menzi

Podsjećamo, 6. jula u menzi studentskog doma Nikola Tesla otrovano je hranom, te je sada ukupan broj hospitalizovanih studenata porastao na 24.

Iz Zavoda za mikrobiologiju i virusologiju Kliničkog centra Banjaluka saopšteno je da su stigli rezultati koprokultura (pretrage uzoraka stolice) za 13 studenata kod kojih je izolovana salmonela enteritidis.

Svi hospitalizovani studenti su dobro, primaju parenteralnu i peroralnu terapiju i dijetalno se hrane, dodaje se u saopštenju.

Očekuje se da će jedan broj studenata biti pušten na kućno liječenje do kraja sedmice.

Uzrok trovanja, prema pisanju lokalnih medija je piletina, ali u banjalučkoj studentskoj menzi mogle bi biti makarone, a ne piletina.

Naime, prema pisanju portala etrafika.net, jedan od studenata, koji je osjećao iste simptome kao i ostali studenti, jeo je makarone s teletinom.

Isti student je naveo da je broj zaraženih studenata znatno u odnosu na onaj koji se pojavljuje u medijima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije