U biker baru akcija za pomoć dedi i nani

Radiosarajevo.ba
U biker baru akcija za pomoć dedi i nani


Dedo i nana iz Desetnika kod Kaknja jedva preživljavaju. Njihova kuća je ruševna, sa jednom sijalicom koja je jedino svjetlo u kući. Dedo je nepokretan, tako da se nana mora brinuti za ogrijev. Oboje imaju zdravstvene probleme, tako da su im potrebni i lijekovi.

Tužna priča: Oni su gladni i iznemogli, pomozimo!

To nije kraj njihovim mukama. Zbog neimaštine i života koji nije dostojan čovjeka ovo dvoje starca je primorano jesti trave!

Damir Drašković, entuzijasta iz Sarajeva, odlučio je pomoći ovom bračnom paru organizujući akciju skupljanja dobrovoljnih priloga, koja će se održati sutra u 12 sati u sarajevskom biker baru "Route 66". On je pokrenuo i Facebook event u kojem se mogu vidjeti dodatne informacije.

 "Ovo je čisto da ovim ljudima barem malo olakšamo život. Žalosno je što je to sve privremenog karaktera. ali bolje i to nego ništa", rekao je Damir.

Govoreći o tome šta ga je potaklo na pokretanje akcije Damir je rekao da želi "da mladi jednom nešto pametno naprave na ovom fejsu, a ne samo da dangube".

"Ovim starcima i nema baš neko pomoći tako da su jadni prepušteni sami sebi ili pomoći drugih, nažalost", rekao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije