U BiH se saobraća po pretežno suhom kolovozu

Radiosarajevo.ba
U BiH se saobraća po pretežno suhom kolovozu


U većem dijelu BiH ovoga jutra saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz slabiji promet vozila.

Sporiju i oprezniju vožnju vozačima se savjetuje na dionicama koje vode kroz usjeke, zbog mogućih odrona.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije, a izdvajaju se magistralni putevi: Tuzla-Šićki Brod i Olovo-Kladanj-Đurđevik.

Zbog sanacionih radova, svakodnevno od 07 do 18 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Kiseljak. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A1 Zenica-Sarajevo.

Zbog održavanja međunarodne smotre folklora, do sutra (02.06.) do ponoći, na snazi je potpuna obustava saobraćaja na magistralnoj cesti M-6 Grude-Ljubuški u mjestu Vitina. Saobraćaj će za vrijeme obustave biti preusmjeren na alternativni pravac.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

RADOVI
Magistralni putevi
M-4
Drežnik-Šićki Brod-zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme obustave putnička i teretna vozila koja dolaze iz pravca Tuzle, na semaforima u naselju "Irac" se usmjeravaju na magistralni put M-4. Vozila koja dolaze iz pravca Šićke petlje, na raskrsnici kod "Siporex"-a se usmjeravaju na M-4.
M-5.1
Kiseljak-Rakovica- u toku su sanacioni radovi, zbog čega se na mjestu izvođenja radova saobraća naizmjenično, jednom trakom.
M-14.1 i M-16.1
Na raskrsnici ova dva magistralna puta, zbog izgradnje kružne raskrsnice u Derventi saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.
M-18
Olovo-Kladanj-na dvije lokacije izvode se sanacioni radovi (most na Karauli i rekonstrukcija mosta preko Ujića rijeke). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Kladanj-Đurđevik-radovi na rehabilitaciji magistralne ceste. Od 07 do 17 sati, na mjestu izvođenja radova u funkciji jedna saobraćajna traka.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
M-20
Gacko-Foča- na prijevoju Čemerno mogu saobraćati vozila ukupne mase do 15 tona, autobusi i vozila izvođača radova.

Regionalni putevi:
R-413a Ovčarevo-Galica, zbog većeg odrona saobraća se samo u smjeru Galica-Ovčarevo.
R-414 Skender Vakuf-Karanovac (Ljubačevo) zbog sanacionih radova usporeno saobraćanje.
R-436 Konjic-Borci- radovi na asfaltiranju, obustave od 09 do 13 sati i od 14 do 17 sati.
R-442b Krupac-Igman na reonu sela Šerifići, zbog izvođenja radova na deminiranju terena od 08 do 16 sati (osim subote i nedjelje), dolazit će do povremenih 30-minutnih obustava saobraćaja.
R-469 Banovići-Živinice-zbog sanacionih radova, od 7 do 17 sati moguće su kraće obustave saobraćaja u jednoj traci.

KANTON SARAJEVO:
-Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj u ulici Topal Osman paše (most preko rijeke "Miljacke"). Dok traju radovi saobraćaj se odvija alternativnim pravcima.
-Zbog izvođenja sanacionih radova, zatvoren je dio ulice Hamdije Kreševljakovića (od raskrsnice sa ulicom Čobanija do raskrsnice sa ulicom Save Skarića).
-Zbog radova od 08 do 16 sati usporeno je saobraćanje u ulicama: Novopazarska, Koševo, Zvornička, Goruša, Barice i Jukićeva.
-Zbog izgradnje objekta od 08 do 16 sati na snazi je zabrana parkiranja vozila na raskrsnici ulica Kemal Begova i Hasana Kikića i na raskrsnici ulica Danijela Ozme i Hasana Kikića.

Zabrane/Ograničenja
Na GP Brčko-Gunja dozvoljen je dvosmjerni promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmijerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h.
ZABRANE:
M-18 Brod na Drini-Šćepan Polje - zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
M-20 Gacko-Tjentište-na prijevoju Čemerno mogu saobraćati vozila ukupne mase do 15 tona, autobusi i vozila izvođača radova, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije