U BiH se saobraća nesmetano

Radiosarajevo.ba
U BiH se saobraća nesmetano

Na putevima u BiH jutros se saobraća nesmetano, uz slabiju frekvenciju vozila i uz povoljne uslove za vožnju.

Vozači se savjetuju da voze oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Tuzla, Jezero-Jajce, Bistrik-Lapišnica, Bugojno-Kupres, Lašva-Zenica i Grude-Ljubuški.

U toku su sanacioni radovi na mostu u mjestu Dobrinje, zbog čega je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-418 Prozor-Tomislavgrad (u blizini Varvare). Vozila do 5,5 tona saobraćaju obilaznicom u blizini.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom trakom (na dužini od 3 km).

Na graničnim prijelazima promet vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja. Tokom dana najfrekventniji saobraćaj je na GP Doljani, pa se vozači savjetuju da koriste alternativne prijelaze Bijača ili Crveni Grm. Ukoliko putujete na Dubrovačku rivijeru, koristite granične prijelaze Čepikuće (kod Ravnog) i Ivanica (Trebinje-Dubrovnik). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije