TV1 starta 26. avgusta

Radiosarajevo.ba
TV1 starta 26. avgusta

Programska i realizacijska ekipa TV1 privodi kraju sve pripreme za premijerno emitovanje programa koji će 26. augusta startati s prvim jutranjim vijestima u 7 sati, saopćeno je danas iz te medijske kuće.

TV1 je prva news televizija u Bosni i Hercegovini čija će glavna odrednica biti petominutne vijesti emitovane svaki dan, svaki sat, u terminu od sedam do 24 sata.

Duža, petnaestominutna izdanja vijesti, rezervisana su za termine od 12, 17 i 24 sata. Aktuelne informacije iz sfere politike, društva, biznisa, kulture i sporta te vremenska prognoza sadržajna su okosnica prepoznatljivog brenda informativnog programa TV1 – Vijesti, saopćeno je.

26. augusta do 5. oktobra TV1 i Face tv svaki dan emitovat će “Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem”, do obilježavanja jubilarnog 2000. izdanja, nakon čega će ovaj projekt nastaviti emitovanje u subotnjem terminu.

U četvrtak, na prvi dan emitovanja programa, u terminu od 22.10 sati na TV1 počet će i emitovanje dijaloške emisije “Direktno” urednika i voditelja Senada Pećanina.

Kad se u društveno-političkom miljeu naše zemlje pojavi akteulena i 'vruća' tema interesantna za dijalošku komunikaciju, emisija “Direktno” bit će emitovana i u vanrednom terminu.

Od 5. oktobra TV1 pokrenut će i svoj najzahtjevniji projekt “Dnevnik TV1”, na čijoj će realizaciji sudjelovati svi voditelji i novinari ove televizijske kuće.

Ostali programski sadržaji kuće bit će ispunjen probranim dokumentarnim, filmskim, serijskim i drugim sadžajima, kao i specijalizovanim programom za djecu, crtanim filmovima i drugim emisijama strane produkcije za koju je TV 1 otkupila prava.

Uskoro će TV1 pokrenuti poslovni magazin “Kapital”, sportsko izdanje Treće poluvrijeme sa Sabahudinom Bahom Toplabećirevićem, Euro magazin, redovni intervju TV1 emisiju koja promoviše međureligijski dijalog “Vertikale duha” te brojne druge projekte koji su već u biznis planu tima za produkciju, zaduženog da do kraja godine uspostavi cjelokupan program TV1.

Produkcija TV1 bazirat će se na potpuno digitaliziranoj opremi, što zadovoljava najnovije svjetske trendove iz domena TV proizvodnje.

TV1 obavještava gledaoce da će 25. augusta biti aktiviran web site www.tv1.ba na kojem će se moći detaljnije informirati o programskoj shemi i programskim sadržajima, prenosi Fena.

TV1 otvorena je za sve sugestije i prijedloge svojih gledalaca u kreiranju programa, kako bi, zahvaljujući interakciji, što uspješnije producirala program prilagođen svim poljima interesovanja, saopćeno je.

Vezano:
Slobodna Bosna: Na televiziji Sanele Jenkins radit će Hadžifejzović i Pećanin
Drama Sarajevo u mom srcu

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije