TV1 počela jutros emitovati program

Radiosarajevo.ba
TV1 počela jutros emitovati program

Dugo najavljivana TV1 počela je jutros sa emitiranjem putem kablovske mreže. Ova televizija zamišljena je prevashodno kao savremena news-televizija sa čestim blokovima informacija i javljanjem s terena.

Ova televizija, koja je u većinskom vlasništvu Sanele Diane Jenkins, ponajviše je pažnje izazvala „kupovanjem“ nekih uglednih i iskusnih bosanskohercegovačkih novinara kakvi su Senad Pećanin, Senad Hadžifejzović, Nikolina Veljović, Sabahudin Topalbećirević, Mladen Jeličić Troka.

Ulaskom TV1 na medijsko tržište u Bosni i Hercegovini ponajviše je oštećena Federalna televizija, jer je veliki broj novinara prešao na TV1.

Hadžifejzović će voditi svoje već prepoznatljive emisije kakve su „Centralni dnevnik“ i „Face to Face“, a Pećanin upravo večeras nastupa sa svojom emisijom „Direktno“.

U cijeli projekat TV1 od početka je uključen i Safet Oručević, nekad političar danas „poslovni čovjek“, a cijela infrastruktura Radiotelevizije Mostar i nekoliko drugih digitalnih medija u Oručevićevom vlasništvu ustupljena je za potrebe TV1.

Javna je tajna da će ova televizija snažno podržavati Harisa Silajdžića i njegovu Stranku za BiH, posebice u vremenu predstojeće predizborne kampanje.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije