TV Mreža: Program Plus emitira teniski meč umjesto reklama (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
TV Mreža: Program Plus emitira teniski meč umjesto reklama (VIDEO)

Portal Radiosarajevo.ba protekle sedmice objavio je nekoliko tekstova u kojima se govori o sumnjivim aktivnostima Specijalizirane agencije za mjerenje gledanosti AGB Nilsen odnosno Audience Measurementa - ovlaštenog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu, koji je izdavao lažne potvrde o emitiranju reklama na televizijama u Bosni i Hercegovini i tako oštetio međunarodne kompanije za više miliona eura.

U međuvremenu, ponovo se oglasio i Sanjin Bećiragić koji je predočio analizu rada Programa Plus, mreže slične TV1. Problem odnosno vrsta problema je, čini se, iznimno sličan onome o kojem smo već detaljno izvještavali.

''Nakon šoka koji smo doživjeli zbog optužbi koje su objavljene na stranici Radiosarajevo.ba u kojem se normalan rad marketinškog emitiranja TV Mreže pokušava okarakterizirati kao kriminal, predočavamo vam analizu slične mreže koja se zove Program Plus i s kojom smo do sada zajedno bili u medija agentu. Šaljem vam video večerašnjeg Programa Plus u kojem se u vrijeme emitiranja reklama u Programu Plus, na partnerskoj stanici te mreže ATV-u, emitira teniski meč i bez tih reklama.

Gledajući nekoliko dana unazad, uočene su iste ili slične stvari. Posjedujemo i snimke iz ranijeg perioda koji potvrđuju isto. Napominjem da je to u sistemima ove mreže, normalna pojava, ukoliko klijenti nisu zakinuti.

Do sada TV Mreža nije imala nijednu primjedbu klijenata, a na zahtjev bilo koje Agencije spremni smo uraditi monitoring, kao bivša članica medija agenta, monitorning programa naše mreže i mreže Plusa da sagledamo i da uvjerimo klijente da propusti ne postoje.

Nova drama na bh. oglašivačkom tržištu 

Šaljem vam ovaj videouradak iz večerašnjeg programa i molim da ga uredno objavite na svom portalu kao što ste to tendenciozno uradili kada ste pokušali fabricirati aferu vezano za program TV mreža.

Znači li ovo da AM čini usluge Programu Plus, kao što ste optužili istraživače da čine uslugu TV Mreži? Radeći dugo godina u sistemu mreže, znam da nijedan klijent nije oštećen, jer se marketing emitira u drugom terminu, na koji klijent nije imao primjedbe'', piše u pismu Sanjina Bećiragića.

Da li je Audience Measurement i za Program Plus davao izvještaj za reklame koje nisu bile emitirane? Ko je ustvari agencija Audience Measurement koja je u vlasništvu fantomske firme s Kipra i ko se krije kao stvarni vlasnik?!


Da li je vrijeme da se u sve ono o čemu je portal Radiosarajevo.ba pisao koncem prošle sedmice uključe i nadležni organi? Da li će Regulatorna agencija zatražiti hitan monitoring reklamnih blokova svih inkriminiranih televizijskih kuća? Kako saznajemo, danas će se održati i Skupština Udruženja medijske industrije.

Pogledajte snimku: Da li je ovo dokaz velike televizijske prevare u BiH? (VIDEO)

Ako se utvrdi da je Audience Measurement davao navodno lažne izvještaje, šteta neće biti naplaćena jer se firma nalazi u vlasništvu fantomske kompanije registrirane na Kipru sa samo dvije hiljade maraka osnivačkog kapitala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije