Tužna sarajevska ljubavna priča: Tragedija zbog boje i kluba (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Tužna sarajevska ljubavna priča: Tragedija zbog boje i kluba (VIDEO)

Brojni skečevi sarajevskih Nadrealista prepričavaju se i danas. Dobrog humora nikad dosta, a ono što su osamdesetih godina prošlog stoljeća radili Nadrealisti, ostat će nedostižno i za brojne nadolazeće generacije glumaca.

Među brojnim genijalno realiziranim idejama duhovitih Sarajlija, a u duhu derbi raspoloženja, prisjetili smo se ''Seje i Seade'' – kultne provale koja će mnoge ljubitelje Želje, Sarajeva i dobrog humora, vratiti u neka druga vremena kada se iskonskim vrijednostima sarajevskog derbija poklanjala mnogo veća pažnja. 

Zenit se prisjetio kultnog skeča

''Bila je to jedna od brojnih ideja za koju smo inspiraciju crpili iz naše neposredne okoline. Željeli smo predstaviti Romea i Juliju na sarajevski način, ono kao dvije porodice zavađene su zbog navijačkih strasti prema suprotstavljenim klubovima.

Dobro pamtim taj skeč, a sjećam smo da smo Seada i ja bili gosti ceremonije otvaranja Svjetskog prvenstva u umjetničkom klizanju, koje je tih godina poslužilo kao proba za Olimpijske igre 1984. godine'', prisjetio se Zenit Đozić mnogo godina poslije u razgovoru za Radiosarajevo.ba.

''U jednoj dalekoj zemlji iza sedam mora i sedam gora, živjeli su Sejo i Seada. Oni su se mnogo voljeli i živjeli jedno za drugo, sanjali o jednoj usamljenoj kućici na vrhu brijega, gdje će oni, sretno živjeti sa sedmoro djece, imati mnogo para, vikendicu na Palama i dva automobila'' – tako je počinjala svaka epizoda priče o Seji i Seadi, koja je kao i mnoge druge sarajevske ljubavi tog vremena, završila hepiendom.

Prisjetimo se romantične priče o Seji, Seadi i njihovom jedincu – Želji Sarajliću.

 

 

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije