Tuzla u duginim bojama i porukama tolerancije

Radiosarajevo.ba
Tuzla u duginim bojama i porukama tolerancije

I u Tuzli je obilježen 17. maj, Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije. Neformalna grupa aktivista i aktivstkinja pobrinula se da ovaj grad osvane u duginim bojama.

Uz izlazak sunca, spušten je baner  sa Pasarele sa natpisom Ljubav je dovoljan agrument, kao i zastava duginih boja, a potom su brojne javne površine i znamenitosti grada Tuzle izlijepljene porukama ljubavi i poziva na toleranciju, kao i duginim bojama koje su simbol ravnovrsnosti i različitosti koje trebamo poštivati i njegovati ukoliko želimo biti društvo demokratskih vrijednosti.

Zastavom duginih boja ogrnut je i spomenik Meši Selimoviću u centru Tuzle, a aktivisti i aktivistkinje su uz ukrašavanje gradskih znamenitosti duginim bojama dijelili i brošure, letke i kolačiće.

Poruke kojih je Tuzla danas prepuna glase: Ljubav je ljubav, Neka ljubi ko god koga hoće, Gdje je ljubav prema bližnjemu?, Spread Nutella not hate, Mario + Dario, Vanja + Saša, Jelena + Merima, Ivan + Ado,Ljubav nikada nije pogrešna, Ljubav ne poznaje rodove, Ljubav ne poznaje rase, Svi smo mi homo sapiens, Transrodno je zgodno, On voli njega, Equal Rights

U fotogaleriji pogledajte kako su tuzlanski aktivisti i aktivistkinje obilježili Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije