Tuže ih zbog teksta 'Sisom na Patrijarha'

Radiosarajevo.ba
Tuže ih zbog teksta 'Sisom na Patrijarha'


Zbog članka “Sisom na patrijarha”, ultradesničarski pokret SNP Naši stao je u odbranu ruskog patrijarha Kirila, tako što je podneo krivičnu prijavu protiv portala e-Novine

„Informativna služba SNP Naši sa posebnim zadovoljstvom poslala je našoj redakciji sledeći e-mail koji prenosimo u verskoj celini. “Javnom tužilaštvu Republike Srbije podneta je krivična prijava protiv glavnog i odgovornog urednika sajta E-novine Petra Lukovića i direktora E-novine Branislava Jelića podneta krivična prijava na osnovu člana 317.  st. 1 ZKP krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti. Ovo delo se goni po službenoj dužnosti“, pišu e-Novine.

„Naime, Luković i Jelić su 26.07.2012. godine na internet portalu E-novine objavili tekst ‘Sisom na patrijarha’ u kome su prikazali video snimak napada pripadnice feminističke grupe Femen na Nj.S. Patrijarha Ruske pravoslavne crkve, g. Kirila“, stoji u dopisu Naših.

Osim opisa pomenutog incidetna redakcija E-novina i sama je dodala ličnu poruku mržnje prema Nj.S. Patrijarha Ruske pravoslavne crkve, g. Kirila završavajući tekst sa ‘Fuck you, Kiril’. Smatramo da su se time stekli uslovi da se pokrene krivični postupak protiv osumnjičenih radi izricanja kazne predviđene po zakonu. Na inicijativu Srpskog narpodnog pokreta Naši, podneo je gospodin Nikola Aleksić, direktor Ekološkog pokreta Novi Sad”.

Tekst prenosimo sa e-Novina

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije