Turski ambasador ispred Aladže: Neka ova lijepa džamija donese hajra i radosti

Radiosarajevo.ba
Turski ambasador ispred Aladže: Neka ova lijepa džamija donese hajra i radosti
PrtScr / Haldun Koc

Haldun Koc, turski ambasador u Bosni i Hercegovini, danas je također pozdravnim govorom uveličao svečanost u Foči, povodom ponovnog otvaranja Aladža džamije, koju su do temelja prije 27 godina srušili četnici.

Govorio je Koc s posebnom pažnjom o Bosni i Hercegovini. Kazao je da se ona nalazi na posebnom mjestu, da se oslanja na toleranciju i zajednički život:

"Naša ambasade i sve druge institucije koje djeluju u BiH rade vrlo vrijedno i istinski mnogo da bismo doprinijeli miru i zajedništvu u cijeloj zemlji. To radimo veoma uzbuđeni i s velikom željom da ovdje bude bolje, jer naši odnosi, i historijski i među ljudima, stvarno su posebni."

Stabilnost BiH je stabilnost cijelog regiona, kazao je ambasador pa naglasio da Turska, sa istom iskrenošću, nastupa u cijeloj zemlji:

"Džamija aladža, na Drini ćuprija, islamski centar u trebinju, Zgrada rijaseta u sarajevu, Stari most... sve smo to radili s ljubavlju."

Dodao je Koc kako ne smijemo zaboraviti da su sve bogomolje svete i da ih moramo čuvati.

"Zato vam želim da ova lijepa džamija cijeloj Foči donese puno hajra i radosti, da privuče mnoštvo putnika. Hvala puno i alahimanet", rekao je turski ambasador na kraju govora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije