Tromjesečni program islamskog učenja

Radiosarajevo.ba
Tromjesečni program islamskog učenja

Islamska zajednica u BiH i Fakultet islamskih nauka u Sarajevu objavili su novi upis u program Diploma u islamskim naukama, osmišljen da osobama koje nisu prošle formalno islamsko obrazovanje pruži uvid u islamsko učenje i njegove interpretacije.

Program se u Sarajevu organizuje po deseti put i trajat će 3 mjeseca, od sredine februara do sredine maja 2012. godine. Predavanja od ukupno 6 modula i 72 časa nastave izvodit će se na bosanskom i engleskom jeziku. Nastava će se održavati utorkom i četvrtkom, u trajanju od po 3 sata, u poslijepodnevnim satima (iza 18h), na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

Predmeti na programu će biti: Uvod u islamsko učenje o Uzvišenom Bogu, svijetu i čovjeku, Islamski tekstovi (Kur'an i Hadis), Islamsko pravo, Islamska kultura u BiH,  Islamske institucije u BiH, Savremeno islamsko mišljenje u BiH. Program uključuje i posjetu islamskim institucijama u Sarajevu.

Cijena programa za predavanja na bosanskom jeziku je 400KM, a rok za prijave je 3. februar 2012. godine.

Popunjene prijave mogu se dostaviti na  adresu: Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, Ćemerlina 54, 71 000 Sarajevo, putem fax-a: + 387 33 251 044 ili e-maila: mujesiraz@hotmail.com.

Aplikacijski formular je dostupan na recepciji Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu i na web stranici Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu www.fin.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije