Trg ili ulica Prvog korpusa Armije BiH u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Trg ili ulica Prvog korpusa Armije BiH u Sarajevu


Ispred Katedrale u toku je potpisivanje "peticije boraca i građana Sarajeva za dodjelu naziva ulicama s imenom Prvog korpusa i njegovim jedinicama".

"Ovu peticiju već duže vrijeme provodi Savez s Ministarstvom za boračka pitanja Kantona Sarajevo, te pozivam sve građane da nam se pridruže u nastojanjima da jedna ulica ili trg u Sarajevu nosi naziv Prvog korpusa Armije RBiH", rekao je Feni predsjednik Saveza brigadnih udruženja Prvog korpusa Armije RBiH Ismet Dahić.

Do sada je kaže, skupljeno više od 20.000 potpisa, a Općina Centar razmotrit će da se ulica Koševska, za koju je Savez aplicirao, dobije naziv Prvog korpusa.

"Očekujemo masovan odziv građana, jer da nije bilo jedinica koje su bile u sastavu Prvog korpusa ko zna šta bi bilo sa Sarajevom. Zato je ovaj grad i Prvi korpus zaslužio da dobije svoju ulicu",  istakao je Remzija Mandal iz Udruženja  "1. slavna - 111. viteška brigada"

Potpise će danas do 20 sati skupljati predstavnici Udruženja iz Saveza i djeca poginulih boraca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije