Treskavica: Peti dan potrage za nestalim mladićem

Radiosarajevo.ba
Treskavica: Peti dan potrage za nestalim mladićem

Osvježeno: 22.07 u 10:05

Pripadnici Civilne zaštite sa Pala su tokom potrage za nestalim Bojanom Škobom pronašli dio potkošulje sa tragovima crvene boje koji asociraju na krv, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Dio potkošulje pronađen je u rejonu prevoja Rogoj, opština Trnovo, desetak metara od magistralnog puta na Ćulinovića krivini.

Potraga za nestalim dvadesetosmogodišnjim Bojanom Škobom na području Treskavice, opština Trnovo, nastavlja se i peti dan.

U akciji, osim radnika policije, učestvuju planinari Planinarskog društva "Treskavica" iz Trnova, članovi Lovačkog društva "Trnovo", a uključili su se i pripadnici "Kluba spasilaca 2000" sa psima tragačima iz Sarajeva, kao i helikopteri SFOR-a i MUP-a RS.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo javljaju i da je policija sačinila plan na osnovu kojeg je izvršen pretres terena na lokalitetu planine Treskavice, u kojoj je učestvovao i helikopter Ministarstva odbrane BiH, ali da Škobo nije pronađen.

Potragu otežava nepristupačan i djelimično miniran teren.

Škobi se gubi svaki trag od nedjelje ujutro kada su se on i Mladen Božić razdvojili nakon što su zalutali u šumi.

Oni su 17.jula boravili u planinarskom domu “Sustavac” na planini Treskavici, da bi se oko 18 sati uputili prema naselju Trnovo, ali su skrenuli sa puta i zalutali u šumi, u kojoj su cijelu noć hodali.

U jutarnjim satima razdvojili su se i od tada izgubili svaki međusobni kontakt, saopćeno je iz CJB istočno Sarajevo, prenosi Fena.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije