Tražimo pozitivne priče iz Mostara: Postoje li primjeri suživota?

Radiosarajevo.ba
Tražimo pozitivne priče iz Mostara: Postoje li primjeri suživota?

Mnogi čitatelji širom Bosne i Hercegovine jučer su ostali neprijatno iznenađeni prilogom snimljenim u Mostaru koji prikazuje stepen netolerancije i nacionalne isključivosti koje vladaju u ovom gradu. U videoprilogu koji je uradila TV Liberty, a koji smo prenijeli i na našem portalu, srednjoškolci u formi ankete iznose najradikalnije stereotipe na račun pripadnika druge nacije. 

"Muslimani se mogu prepoznati po tamnijoj boji kože, drukčije se odijevaju od nas", samo je jedna od šokantnih izjava koja je zabilježena u ovom dokumentarcu. 

Izjave mladih Mostaraca lede krv u žilama: Srećom ne misle svi isto (VIDEO)

Ne želimo vjerovati da je slika prikazana u ovom videu realna slika Mostara. Uvjereni smo da ovaj grad nudi mnoštvo pozitivnih priča. 

Pozivamo sve čitatelje koji znaju za dobre primjere suživota u Mostaru da ih podijele s nama. Javite nam se na adresu redakcija@radiosarajevo.ba ili u inbox našeg Facebook profila, s naznakom Mostar. 

Budite kreator bolje slike o poslijeratnim generacijama koje stasavaju u Bosni i Hercegovini!  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije