Traži se partner za izgradnju podzemnih garaža

Radiosarajevo.ba
Traži se partner za izgradnju podzemnih garaža

Na ljeto prošle godine Općina Novo Sarajevo objavila je konkurs za dodjelu gradskog građevinskog zemljišta radi izgradnje podzemnih garaža u naselju Grbavica. Na žalost, niko se nije javio na konkurs.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo ostao je pri stavu da se parking ne može stvarati na zelenim površinama, te da je jedino rješenje podzemna garaža. Izgradnja ovakvih garaža koštala bi nekoliko miliona maraka, u Općini ipak nisu odustali od takvog projekta.

"Prije godinu očekivali smo da će se neko javiti na konkurs od zainteresovanih privatnika, međutim tada se niko nije odazvao. U svakom slučaju mi nismo odustali od toga, jer smo svjesni činjenice da je podzemna garaža jedini način kako možemo riješiti problem parkiranja", rekao je za Oslobođenje Koldžo.

On je istakao da će pokušati u okviru Zakona o javno-privatnom partnerstvu naći nekoga ko će graditi, dok će Općina davati svoje zemljište da bi, na kraju, svi imali koristi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije