Travnik dobiva kino

Radiosarajevo.ba
Travnik dobiva kino

Na 42. sjednici Općinskog vijeća Općine Travnik usvojena je Odluka o rekonstrukciji Kina Lašva. Prijedlog je uputila općinska služba za urbanizam, građenje, katastar i imovinsko pravne poslove, prenosi eTravnik

"Da bi se se mogao primijeniti, projekt mora biti usklađen sa regulacionim planom. Potrebna je detaljna rekonstrukcija, ali i povećanje vertikalnih gabarita kako bi kino imalo bar dvije sale i neki prateći objekat, a kino to trenutno nema", kaže Gordan Zec pomoćnik načelnika za urbanizam, građenje, katastar i imovinsko pravne poslove. 

Da bi do realizacije ovog projekta došlo, potrebno je izmijeniti regulacioni plan. Konkursom bi se trebao izabrati partner sa Općinom Travnik, koji će biti zadužen za rekonstrukciju kroz partnerski ugovor. 

"Već su u toku neki pregovori sa investitorima, ali da bi se investiralo, potrebno je izmijeniti regulacioni plan", kazao je načelnik Općine Admir Hadžiemrić. 

Tačan datum završetka radova još uvijek nije poznat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije