Tragična sudbina dječaka s jedne od najpoznatijih ratnih fotografija Milomira Strašnog

Radiosarajevo.ba
Tragična sudbina dječaka s jedne od najpoznatijih ratnih fotografija Milomira Strašnog

„Miki Maus! Ovo mi je jedna od najdražih ratnih fotki, jedva da sam i poznavao Alena, vidjeli smo se tri puta, a imao sam osjećaj da se znamo čitavu vječnost i jako je uveseljavao moj život. Posljednji susret je bio u avgustu u Holiday Inn-u, gdje je počeo raditi na filmu za Probu i neke Italijane. Naravno da me slučajni susret jako obradovao, znajući da bi uskoro trebala biti izložba DJECA U RATU i naravno on kao glavna zvijezda. Nažalost, ubrzo nakon toga je stradao u saobraćajnoj nesreći.“

Napisao je ovo na svom Facebook profilu umjetnik fotografije i hroničar prijeratnog i ratnog Sarajeva Milomir Kovačević Strašni.

Na fotografiji, jednoj od najpoznatijih iz vremena opsade, nalazi se Alen Šehović. Nažalost, Šehović je poginuo u stravičnom udesu početkom novembra prošle godine.


Foto: Milomir Kovačević Strašni

Šehovića, koji je bio na motoru, udario je Admir Čorbo, koji je potom pobjegao s mjesta nesreće. Dodajmo i da je Čorbo bio pod uticajem alkohola, te je, pritom, granični policajac. Ubrzo, nakon nesreće, zbog birokatske zavrzlame, pušten je na slobodu.

Porodica i prijatelji nastradalog Alena pozivaju na pravdu. Na Facebooku su osnovali i grupu: Pravda za Alena, u kojoj se bore za veće kazne nemarnih vozača kojih je u našoj zemlji sve više...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije