Tradicionalni skokovi sa skakaonice u Mostaru: Pobjednici Igor Kazić i Bekim Šabić

Anadolija
Tradicionalni skokovi sa skakaonice u Mostaru: Pobjednici Igor Kazić i Bekim Šabić
Foto: AA / Skokovi sa skakaonice u Mostaru

Tradicionalni skokovi sa skakaonice “Azer Dželilović” u naselju Donja Mahala, u Mostaru, okupili su ukupno 27 skakača. Njih šest nastupilo je u kategoriji skokova na glavu, dok je 21 skakač nastupio u skokovima na noge.

Najbolji ovogodišnji skakač na noge bio je Bekim Šabić.

On je pobijedio ispred drugoplasiranog Dejana Kosanića i trećeplasiranog Haruna Bajgorića.

Pobjednik u kategoriji skokova na glavu bio je Igor Kazić. Drugoplasirani je Adis Boškailo, a trećeplasirani Mirza Islamović.

Skokovi sa skakaonice u Mostaru - undefinedFoto: AA: Skokovi sa skakaonice u Mostaru

Skakače na glavu ocijenjivao je žiri u sastavu: Admir Delić, Lorens Listo, Samir Zukanović, Dino Bajrić i Benaid Kalajdžić. Najboljeg u kategoriji skokova na noge izabrao je žiri: Admir Delić, Benaid Kalajdžić, Vedran Ugljen, Damir Ugljen i Željko Murati.

Organizatori su bili Udruženje građana Sinovi Mahale i Klub skakača u vodu Mostari.

“Cilj manifestacije bio je da nastupi što više mladih skakača koji će u narednim godinama uzeti učešće na tradicionalnim visinskim skokovima sa Starog mosta“, rekao je predsjednik Udruženja Sinovi Mahale, Dževad Pašić.

Podsjetimo, 7. jula 2002. godine, Mostarac Azer Dželilović tragično je nastradao prilikom ronjenja na lokaciji Crno vrelo, na hidroakumulaciji Salakovac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije