'Tradicionalna gastronomija i razvoj ruralnog turizma'
Druga sesija radionice na temu tradicionalne gastronomije u funkciji valorizacije turističkih vrijednosti ruralnih područja Bosne i Hercegovine, održana je u ponedjeljak i utorak u Fojnici.
Trening radionicu organizovalo je Udruženje za promociju i razvoj ruralnog turizma Alterural i Caritas BK BiH u okviru projekta Razvoj turističkih destinacija planina Rajac i Vranica.
Učesnici radionice su bili davatelji usluga iz oblasti ruralnog turizma te ljudi angažirani u turističkim organizacijama. Kroz vježbe i demonstraciju, istaknute su prednosti tradicionalne kuhinje u Bosni i Hercegovini, predstavljeni su načini prezentacije tradicionalnih jela i kreiranje ponude na bazi dnevne posjete kao i na bazi višednevnog boravka turista. Trening je obuhvatio i interaktivne sadržaje koji mogu biti dio ponude u ruralnom turizmu.
Radionicu je vodio Hamid Kujraković, stručni savjetnik za kvalitet i sigurnost hrane.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.