Tijana se ne osjeća najbolje, u toku pripreme za put

Radiosarajevo.ba
Tijana se ne osjeća najbolje, u toku pripreme za put

 

Dobijanje vize za Ameriku jedino je što malu Tijanu Ognjanović dijeli od operacije jer su u bolnici u Hjustonu za Blic potvrdili da se djevojčica nalazi na njihovoj listi za transplantaciju srca. Da je sve spremno za operaciju male Tijane, potvrdili su i u bolnici Texas Childrens Hospital u Hjustonu.

"Da, Tijana je na spisku. Ipak, ne možemo ništa da komentarišemo dok porodica ne odobri da informacije damo novinarima", rečeno je iz ove ustanove.

Nebojša Ognjanović je prije dva dana ovoj bolnici uplatio depozit za operaciju od oko 390.000 eura (oko 750.000 KM), a za pun iznos od od 710.000 nedostaje još manje od 100.000 eura.

"Za roditelje male Tijane prava bitka tek počinje. Ovih dana stalno idu do američke ambasade kako bi što pre dobili vizu, a ostatak vremena provode sa Tijanom i lekarima. Tijana se ne oseća najbolje jer joj ovo vreme uopšte ne prija. Lekari rade na tome da je stabilizuju i pripreme za put", priča za Blic Sandra Kovačić, koordinatorka humanitarne akcije i prijateljica porodice Ognjanović.

Jelena i Nebojša, dodaje ona, pokazuju nevjerovatnu snagu i ni u jednom trenutku ne sumnjaju da će njihova ćerkica dobiti ovu bitku. "Stalno su nasmejani i puni pozitivne energije. Dodatnu snagu im pruža kada vide da je uz Tijanu ceo naš region. Ponosno ističu da je njihova ćerka uspela da probudi ljudskost u svima nama."

Komšije Ognjanovića takođe punim srcem navijaju za mezimicu iz zgrade. Kako su nam juče ispričali, mala Tijana je sa roditeljima cijeli dan bila na Institutu za majku i dijete. "Tijana je preslatka devojčica. Dolazila je često kod nas da se igra i omiljena je u kraju. Jedinica je kao i njena majka, i svakog dana se zajedno molimo da operacija prođe dobro", poručuje komšija.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije