Teška saobraćajna nesreća kod Mašinske škole

Radiosarajevo.ba
Teška saobraćajna nesreća kod Mašinske škole

Foto: Feđa Krvavac

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć oko 21:30h dogodila u blizini Mašinske škole u Sarajevu, dvije osobe su teško povrijeđene i prebačene su u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

U nesreći su učestvovala vozila Golf i Jetta. Muškarac i žena koji su bili u golfu lakše su povrijeđeni, a s njima je bila i tromjeseena beba. Uviđaj su izvršili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, koji su noćas u jedan sat uhapsili vozača golfa.

U nesreći je Jetta doslovno prepolovljena. Prednji dio vozila sa sjedištima vozača i suvozača našao se na raskrsnici prema Željezničkoj stanici, dok je zadnji dio vozila pronađen u blizini Muzeja.

Svi povrijeđeni su prebačeni u bolnicu Koševo, a kod putnika iz Golfa ljekari su konstatovali lakše tjelesne povrede.

Biljana Jandrić, portparol bolnice Koševo izjavila je da je Muamer Kustura (22), koji je upravljao Jettom, zadobio povrede unutrašnjih organa, teške povrede glave i ostalih dijelova tijela, te je odmah nakon nesreće prevezen u salu na operaciju. Trenutno je priključen na aparate, a njegova saputnica je zadobila lom lijeve natkoljenice na dva mjesta, te povrede glave. Saputnica je svjesna, komunicira i njeno zdravstveno stanje je trenutno stabilno.

ftv/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije