Teletović u Kampu mira: Ako vjerujete u snove oni se i ostvare

Radiosarajevo.ba
Teletović u Kampu mira: Ako vjerujete u snove oni se i ostvare

Mirza Teletović i David J. Barth (Foto: Avaz.ba)

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Mirza Teletović, kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine i član NBA tima Brooklyn Netsa posjetom Međunarodnom kampu mira na jezeru Perućac promovisali su prava djece i zajednički život u Srebrenici.

David J. Barth, direktor misije Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u Bosni i Hercegovini istakao je da mu je čast što je Mirza posjetio ovaj kamp i dodao da nema ništa ljepše nego vidjeti nasmijane mlade ljude.

"Čast mi je što sam ovdje. Sanjao sam o ovakvom druženju u ovakvom ambijentu. Kad sam imao jedanaest godina u svom prvom intervjuu rekao sam da sam sanjao da zaigram u NBA ligi. Ako vjerujete u njih snovi se ostvare", rekao je za Radiosarajevo.ba Mirza Teletović koji je istakao da ga jezero Perućac podsjeća na njegov rodni kraj.

Teletović je dodao da je ovo njegov prvi posjet kampu mira, ali da neće biti i posljednji.

Međunarodni mirovni kamp pomaže stvaranju novih prijateljstava i uspostavljanju veza među mladim ljudima, te gradi mostove između različitih etničkih i vjerskih grupa. 

Valentina Radović, četrnaestogodišnja djevojčica iz Srebrenice je u izjavi za Radiosarajevo.ba rekla kako je jako sretna što je došao neko poznat kao što je Mirza Teletović.

"Nadam se da će sve više poznatih ljudi dolaziti ovdje, sretna sam i drago mi je da se svi družimo danas. To je posebno važno za djecu iz Srebrenice", zaključila je Valentina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije