Telefone u ruke, idemo pomoći mladim sportistima: Svi zajedno za našu djecu

Radiosarajevo.ba
Telefone u ruke, idemo pomoći mladim sportistima: Svi zajedno za našu djecu

Portal Radiosarajevo.ba jučer je najavio početak rada Udruženja Budućnost sporta, koje je osnovano sa samo jednom namjerom: osigurati sredstva za sve mlade koji žele da se pokažu i dokažu kroz sport.

Bosanskohercegovačke sportistkinje i sportisti pokazuju iz dana u dan koliko talenta i želje za radom i dokazivanjem ima među mladima. Pomozimo im!“, pojasnili su iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine koji stoje iza ovog projekta.

Osnovano udruženje za pomoć mladim bh. sportistima: Uključite se i vi!

 

U dva dana skupili su skoro dvije hiljade dolara (bravo, ljudi!), a danas su objavili kako donaciju možete uputiti i pozivom na telefonski broj 090/292-092, čime ćete mladim sportašima pokloniti 3 KM. Zasad možete pozivati s fiksnih brojeva i mobitela u mreži BH Telecoma.

Jedan od ambasadora Udruženja je i legendarni Bogdan Boša Tanjević koji je kazao: „Sve ovo je fenomenalno, nevjerovatno...ali ne smijemo sada stati. Haj'mo probati zajednički napraviti nešto za sport, za našu djecu."

Udruženje je pokrenulo i račun na stranici IndieGoGo na kojoj također možete donirati ra razvoj mladih sportista: cilj je skupiti milion, pa Udruženje poziva:

„Uključite se u akciju prikupljanja sredstava za osiguranje stipendija, opreme, ishrane, kakvu vrhunski sportisti zaslužuju. Pomozimo im! Za našu djecu! Za budućnost BH sporta!“

Traži se i generalni sponzor, a možete i kupiti reklamu na šorcu.

Na stranici IndieGoGo možete kupiti i dres košarkaške reprezentacije, dres sa vašim imenom, dres ili loptu sa potpisom svih igrača, večeru sa ekipom, a najveći tzv. perk je da budete njihov gost na Eurobasketu od 5. do 11. septembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije