Tamara Nosović iz Bileće predstavljala BiH na izboru Miss turizma

Radiosarajevo.ba
Tamara Nosović iz Bileće predstavljala BiH na izboru Miss turizma
/ Tamara Nosović
Miss turizma je prestižni izbor ljepote koji se tradicionalno održava u glavnom gradu Malezije, Kuala Lumpuru i pod pokroviteljstvom te zemlje.

O značaju Izbora za Miss turizma u Maleziji razgovarali smo sa Aleksandrom Kokotović, koja je vlasnica licence za BiH i modne agencije IEVE MODES u Londonu

"Državi Maleziji, ovaj izbor je veoma dragocjen zbog promocije njihove zemlje. Malezija je jako lijepa zemlja i njena vlada želi to da pokaže cijelom svijetu. Svake godine vode misice na neku egzotičnu destinaciju, pored Kuala Lumpura, gdje takmičarke borave tri nedelje. Djevojke tokom tih dana obilaze glavni grad i njegove znamenitosti, upoznaju se sa neobičnom Malezijskom kuhinjom, te razmjenjuju znanja, rade modne revije i posvete dosta sati vježbama na koreografiji za finalnu noć koja se uvijek održava 31. decembra." govori nam Kokotović. 

Kako kaže, Tamari je ovaj izbor od izuzetnog značaja za lični razvoj jer upoznaje kulurološke razlike između ambasadorica ljepote sa svih kontinenata.

"Istaći ću da su samo ta prijateljstva koja se ostvare čarobna i u velikom broju slučajeva, kontakti se održavaju godinama. Za Evropljanke, Amerikanke, Australijanku i djevojke iz Afrike, Malezijski običaji su potpuno nesvakidašnji i zanimljivi. Susret sa drugačijom kulturom obogaćuje duh i znanje." ističe za Radiosarajevo.ba Aleksandra Kokotović. 

Finalna večer održana je u novogodišnjoj noći i to je jedini izbor ljepote koji ne mijenja datum svjetskog finala.

"Tačno u ponoć proglašena je nova pobjednica, ovog puta to je bila Miss Novog Zelanda, a moram reći da je naša predstavnica ostvarila zapažan uspjeh." rekla je za kraj razgovora za naš portal  Aleksandra Kokotović, koja je vlasnica licence za BiH i modne agencije IEVE MODES u Londonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije