Talijanke Berlusconiju: Nisu sve žene prostitutke

Radiosarajevo.ba
Talijanke Berlusconiju: Nisu sve žene prostitutke

Više od 2.000 Talijanki - među kojima su majke, kćerke, političarke, umjetnice - potpisale su online peticiju kojom premijeru Silviju Berlusconiju poručuju da nisu sve žene u Italiji prostitutke ili showgirls.

Kampanju pod nazivom Basta (Dosta), pokrenuo je preko interneta ljevičarski list Unita, blizak opoziciji lijevog centra.

List je objavio da su peticiju potpisale žene koje "ne smatraju pobjedom to da idu u domove moćnih muškaraca, odakle izađu s onoliko novca koliko normalna osoba zaradi za sedam mjeseci na poslu".

Ova kampanja je slična prošlogodišnjoj, koju je pokrenuo list Repubblica. Tadašnja kampanja pod nazivom "Nisam ti na raspolaganju" pokrenuta je kada je Berlusconi ponovo došao u žižu javnosti zbog seks skanadala.

Berlusconi (74) se suočava s rastućim pritiskom javnosti pošto su ga tužioci u Milanu optužili da je u svojim vilama imao seks s nekoliko prostitutki, uključujući i 17-godišnju Marokanku pod nadimkom Ruby, koja je prisustvovala zabavama u njegovoj vili prošle godine.

Ruby se u četvrtak pojavila na jednoj od Berlusconijevih tv. stanica i demantovala te optužbe, ali je priznala da joj je talijanski premijer finansijski pomogao sa 7.000 eura, prenosi  AP.

- Nikada me nije ni pipnuo, rekla je ona.

Berlusconi je izjavio da neće podnijeti ostavku zbog istrage koja je pokrenuta povodom optužbi da je maloljetnoj plesačici platio za seks.

- Šta, da li ste svi poludili, rekao je Berlusconi, odgovarajući na pitanje novinara da li će popustiti pred zahtjevima opozicije za smjenu.

- Apsolutno sam spokojan, uživam, dodao je premijer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije