Taksi vozila moraju imati ABS, zračne jastuke i klimu

Radiosarajevo.ba
Taksi vozila moraju imati ABS, zračne jastuke i klimu


Iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo obavijestili su sve taksi prijevoznike, koji svoju djelatnost obavljaju na području Kantona Sarajevo, da od 01. januara 2013. godine stupa na snagu poseban pravilnik.

Pravilnik podrazumijeva ispunjavanje tehničko-eksploatacionih uslova za vozila kojima se obavljaju pojedine vrste prijevoza.

Novina je da sva taksi vozila, pored ostalog, moraju posjedovati i ABS, zračne jastuke i klima uređaj.

Taksi vozilima, koja ne posjeduju navedenu opremu neće se moći izdati obavezna licenca 'D', saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja KS.


Sarajevo taxi (Foto: arhiv, Radiosarajevo.ba)

Enver Suljagić, predsjednik Udruženja Sarajevo taksi za Radiosarajevo.ba rekao je kako ovakav pravilnik neće poremetiti vozače ove kompanije.

"Taj pravilnik je donešen davno, samo je par puta prolongiran zato što većina taksi vozača nije ispunjavalo uslove. Mi smo se za ova pravila pripremili. U ovom momentu možda par naših kolega mijenja svoje vozilo. Ponavljam, mi smo na vrijeme bili upoznati i ništa nije sporno", kazao je za Radiosarajevo.ba Enver Suljagić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije